5 Ekim 2013 Cumartesi

Günaydın

Yıllaaar yıllar önceydi, Bostancı’da iyi bir kasap vardı. Herşeyi ama herşeyi bulabildiğimiz çok amaçlı marketler hayatımıza girmeden önce hatırladınız mı, ne almak istiyorsak onu satan dükkana giderdik eskiden. Şimdilerde yeniden dönüşümünü gözlemlediğim uzmanlaşma hususu o zamanlarda malum küçük esnafın tekelindeydi. Sucuklar ya evde doldurulur ya da kasaptan alınırdı. İşte sucuğu iyidir temizdir diye bilinen kasaplardandı Günaydın. Hayatımıza giren marketler, tarım köy işleri kuralları, iade kolaylıkları falan falan gibi hendekleri atlayabilenler bugünlere kaldı işte. Günaydın, sadece bu hendekleri atlamakla kalmadı, develere de hendek atlattı. Kırılma noktası Tike ve Köşebaşı'nın yakaladığı konsepti fark etmek mi oldu bilmiyorum ama sanki aynı döneme denk geliyor gibi lüks kebapçıya dönüşüm. He diyelim ki esinlendi, valla ikisini de sağlam solladığı için denecek birşey yok.
Cüneyt Bey içinde star ruhu taşıyanlardan. Ciddi medyatik birisi. Eh adamın ağzı da laf yapıyor. Bir dönem ünlü olmak isteyenlerin bile görünmek için geldiği yerlerdendi burası. Vee Cüneyt Asan Ankara’yı keşfetti. Son yıllarda yaptığı abartı hızla şubeleşme stratejisini burada da uyguladı. Kendine çok rakip bırakmadı. Hızlı koşan atın durumu olmaz inşallah. Zira ben burayı seviyorum.

Gelelim şubelere. Gizliden de olsa ortakları var Cüneyt Bey'in tabi ki. Bu da biraz franchise sorunlarına yol açabiliyor. Ette hiç bir sorun yok. Her şubeye istediğiniz zaman gidin hiç sıkıntı yaşamazsınız. Servis gibi işletme problemleri olabiliyor. Hesapta uyanık olun. Garsonlar bazen saçmalıyor, bazen de çok iyiler. Şu an yeni şubeleri iyi durumda Armada steak house gibi. Ama eski coconutın yerine açılan kebapçı şubesi fena kalabalıkla baş edemiyor. Ben kebaptan yanayım diyorsanız Panora şube daha kibar garsonlara sahip ama burada da fırın yok. Dolayısıyla ekmekler önceden ısıtma ve pide lahmacun ve benzeri çok ürün yok. E Attar sokakta da bahçe keyifli.
Steak house konsepti yeni rüzgar malum. Değişimleri iyi yakalıyorlar. Arjantin caddesindeki steak house fazla kasıntı bir ortama sahip. Kasapçıya gidiyorum diye beklemeyin valla çarpılırsınız.

Etoburların hoşuna gitmeyecek bir durum yok. He beğenmediniz mi, değiştirin hemen. Porsiyonu 45 tl olan bir yiyecekten memnun kalmazsanız siz kötü müşteri olursunuz! İstanbul şubelerine uzun zaman oldu gitmeyeli; Bostancı ne alemde merak ettim bak şimdi...
Steak houselarda ismi yazılı kontrfileleri görmüşsünüzdür. İstanbul’da pek çok ünlünün adı yazan sipariş etler Ankara’da tarih olarak etiketlenmiş sadece. Merak ettim Ankara’da gizlilik politikası mı yoksa alıcısı mı yok? En yakın zamanda araştırıyorum!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder